Ajankohtaista

8.12.2017UVPS:lle myönnetty SHQS laaduntunnustusLue lisää »

projektit.jpg


SIMO-projekti

Sinä - itse moniosaaja


Uudenmaan Vammaispalvelusäätiö toteutti vuoden 2012 loppuun asti Uudenmaan Ely-keskuksen rahoittamana SIMO-työllistämisprojektia Uudenmaan alueella (lukuunottamatta Helsinkiä).

Projektin kohderyhmänä olivat kaiken ikäiset työ- ja elinkeinotoimiston korotettuun palkkatukeen oikeutetut henkilöt, joita kiinnosti työ kehitysvammahuollon parissa.

Projektin tavoitteena oli antaa kehitysvamma-alasta kiinnostuneille mahdollisuus kokeilla alaa ja lisätä omaa tietämystä ja osaamista alan työtehtävistä. Tavoitteenamme on löytää jokaiselle projektissa mukana olevalle sopiva jatkopolku. Usein kyseessä on kehitysvamma- tai hoitoalan työ- tai opiskelupaikka.

Työpaikat sijaitsivat mm. Uudenmaan Vammaispalvelusäätiön omissa palvelukodeissa ja toimintakeskuksissa, joissa projektin työllistämät henkilöt tekivät työtä kehitysvammahuollon erilaisissa avustavissa tehtävissä, kuten avustavina ohjaajina, keittiötyössä, henkilökohtaisina avustajina, kiinteistöhuollon tehtävissä, autonkuljettajina ja ATK- ja toimistotehtävissä.
Työtehtävät eivät edellyttäneet alan aikaisempaa koulutusta tai kokemusta, vaan kaikkiin tehtäviin annettiin perehdytys. Tärkeintä oli oma motivaatio, uskallus ja halu tehdä työtä. Työnantajana toimii Uudenmaan Vammaispalvelusäätiö.