Ajankohtaista

4.12.2018HAKU KESÄN 2019 LEIREILLE ON ALKANUT!Lue lisää »8.12.2017UVPS:lle myönnetty SHQS laaduntunnustusLue lisää »

asumispalvelut6.jpg


Palvelukoti Jukolankaari

Jukolankaari on vuonna 2008 toimintansa aloittanut Suomen ensimmäinen PWS-palvelukoti. Mäntsälässä sijaitseva Jukolankaari on tarkoitettu henkilöille, joilla on Prader–Willin oireyhtymä (PWS). Palvelukoti on tarkoitettu seitsemälle asukkaalle.

Palvelukoti koostuu kahdesta rakennuksesta. Toisessa rakennuksessa on kuuden asukkaan ryhmäkoti yhteistiloineen. Ryhmäkodin asuinhuoneet ovat yhden hengen huoneita, joissa jokaisessa on oma wc-kylpyhuone. Toisessa rakennuksessa on yksi omalla sisäänkäynnillä varustettu kaksio. Lisäksi rakennuksessa on saunatilat, henkilökunnan sosiaalitilat, varasto sekä suuri toimintatila.

Jukolankaaressa asukkaille luodaan oireyhtymän erityispiirteet huomioiva turvallinen ja hyvä asuinympäristö, jossa tuetaan asukkaan elämänhallintaa sekä iän mukaista toimintaa, aikuiseksi kasvamista ja aikuisuutta.  Perustehtävänä on tukea asukkaan omatoimista ja mielekästä asumista yksilöllisesti ja suunnitelmallisesti sekä huolehtia kokonaisvaltaisesti asukkaan hyvinvoinnista. Toimintamallin perustana on painonhallinnan tukeminen oikeanlaisen ruokavalion sekä liikunnan avulla. Lähtökohtana on, että asukkailla on mahdollisuus saada valvontaa, tukea ja ohjausta riittävästi ja yksilöllisesti.

jukolankaari_2010_kuva.jpgkuvia_sisalta2_005.jpg

 


Jukolankaari-esite.pdf