Ajankohtaista

4.12.2018HAKU KESÄN 2019 LEIREILLE ON ALKANUT!Lue lisää »8.12.2017UVPS:lle myönnetty SHQS laaduntunnustusLue lisää »

pwsosaamis.jpg


Tilaa PWS-julkaisuja

 

Tuotamme ja julkaisemme tiedotusmateriaalia Prader-Willin oireyhtymästä. Oppaat ja esitteet ovat maksuttomia, ja niitä voi tilata sähköisellä tilauslomakkeella tai PWS-osaamiskeskuksesta  (puh. 040 304 7982, eliisa.koljonen@uvps.fi). Voit myös ladata oppaat koneellesi pdf-tiedostoina. Sähköiset esitteet aukeavat uuteen ikkunaan.

 

OPPAAT:


Avaimet omaan kotiin
-Prader-Willin oireyhtymä ja asumispalvelut
 (pdf)
Opas sisältää tietoa PWS-henkilön asumiseen liittyvistä asioista, joiden toivotaan helpottavan asumisen onnistumista. Opas on tarkoitettu sekä PWS-nuoren tai -aikuisen omaisille että asumispalveluissa työskentelevälle henkilökunnalle.

Prader-Willin oireyhtymä -esite (pdf)
Esitteessä kerrotaan PW-oireyhtymästä, sen geneettisestä taustasta sekä oireyhtymän pääpiirteistä ja muista siihen liittyvistä piirteistä ja ominaisuuksista. Oppaassa käsitellään lisäksi lyhyesti PWS-hoitoon ja kuntoutukseen liittyviä asioita sekä kuvataan oireyhtymän erityispiirteitä eri ikäkausittain.
 

PWS-oppilas koulussa -opas (pdf)
Opas on tarkoitettu koulujen ja oppilaitosten henkilökunnalle ja muille PWS-oppilaan koulutyöskentelyyn osallistuville. Oppaassa käydään läpi oireyhtymän yleisiä piirteitä ja niiden vaikutuksia oppimiseen. Oppaassa käsitellään lisäksi sellaisia PWS-oppilaille tyypillisiä käyttäytymisen piirteitä ja ominaisuuksia, jotka tulevat usein esille luokkatyöskentelytilanteissa. Lisäksi annetaan käytännön vinkkejä ja neuvoja koulutyön helpottamiseksi. 

 

Prader-Willin oireyhtymä ja ruokavalio – Milloin syödään? -opas (pdf) 
Opas antaa perustietoa PWS-henkilön ravitsemuksesta ja painonhallinnasta sekä käytännön vinkkejä, jotka auttavat tekemään ravitsemukseen liittyviä yksilöllisiä ratkaisuja. 

PWS ja liikunta -esite
(pdf)
Esitteessä käsitellään PWS-henkilön liikkumista ja liikuntaa oireyhtymän asettamien haasteiden näkökulmasta, korostetaan liikunnan tärkeyttä sekä annetaan erilaisia liikuntavinkkejä.