Ajankohtaista

4.12.2018HAKU KESÄN 2019 LEIREILLE ON ALKANUT!Lue lisää »8.12.2017UVPS:lle myönnetty SHQS laaduntunnustusLue lisää »

asumispalvelut5.jpg

 

 


Palvelukoti Katajankaari

Katajankaari (ent. Katajakoti) on Lohjalla sijaitseva kehitysvammaisten henkilöiden palvelukoti, joka aloitti toimintansa 2006. Palvelukotiin kuuluu kaksi ryhmäkotia, joissa on yhteensä 10 vakituiseen asumiseen tarkoitettua asukaspaikkaa ja yksi tilapäiseen asumiseen tarkoitettua asunto. Katajankaaressa on myös erillisasuntoja viidelle henkilölle.


Ryhmäkotien asuinhuoneet ovat yhden hengen huoneita ja jokaisella asukkaalla on käytössään oma kylpyhuone. Keittiö sekä yhdistetty ruokailu- ja oleskelutila ovat yhteiskäytössä. Erillisasuntojen siivessä on kolme yksiötä ja yksi kaksio, joissa kaikissa on oma kylpyhuone ja pieni keittiö.

kuva_120.jpglohja_ulkokuva.jpg


Katajankaaren tavoitteena on yksilöllisesti ja suunnitelmallisesti tukea asukkaan mielekästä ja omatoimista asumista ja huolehtia hänen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnistaan. Tavoitteet pyritään saavuttamaan harjoittelemalla ohjaajan tukemana päivittäisissä toiminnoissa tarvittavia taitoja kuten ruoanlaittoa, kodinhoitoa, asiointia, vapaa-aikaan ja harrastamiseen liittyviä asioita sekä henkilökohtaisen hygienian hoitoa.

Autetun ryhmäkodin tavoitteena on myös tukea asukkaan omatoimisuutta yksilöllisesti ja suunnitelmallisesti ja huolehtia siitä, että asukas tuntee olonsa kotoisaksi. Jokainen asukas voi omien kykyjensä mukaan osallistua kodinhoidollisiin tehtäviin kuten ruoanlaittoon, pyykinpesuun, pihatöihin ja siivoukseen.


Katajankaari-esite.pdf