Ajankohtaista

4.12.2018HAKU KESÄN 2019 LEIREILLE ON ALKANUT!Lue lisää »8.12.2017UVPS:lle myönnetty SHQS laaduntunnustusLue lisää »

asumispalvelut6.jpg


Palvelukoti Mattilankaari

Mattilankaari tarjoaa asumispalvelua autismin kirjoon kuuluville henkilöille ympäri vuorokauden viihtyisällä Mattilan pientaloalueella Tuusulassa. 

 
Mattilankaaren perustehtävänä on yksilöllisesti tukea asukkaan mielekästä ja omatoimista asumista. Tavoitteena on asukkaan tasapainoinen elämä ja kokonaisvaltainen hyvinvointi.
 

 
Mattilankaaren toiminnassa noudatetaan suunnitelmallista ja jäsenneltyä toimintatapaa, joka muuttaa ympäristöä ja toimintaa asukkaan helpommin ymmärrettäväksi. Se auttaa vuorovaikutuksen rakentamisessa, lisää itsenäisyyttä ja mahdollistaa toimimisen ja oppimisen.

 
Mattilankaaressa pidetään erityisen tärkeänä tukea kommunikaatiota ja vuorovaikutustaitoja, oman elämän hallintaa sekä aikuisuutta ja aikuiseksi kasvamista. Lisäksi päivittäin harjoitellaan mm. ruuan valmistamiseen, kodinhoitoon, asioimiseen, vapaa-aikaan ja harrastamiseen sekä henkilökohtaiseen hygieniaan liittyviä asioita.   


mattilankaari_069.jpgmattilankaari_ulko.jpg 
 Mattilankaaren tilat
muodostuvat kolmesta ryhmäkodista. Jokaisessa ryhmäkodissa on viisi asuinhuoneistoa sekä yhteinen tupakeittiö ja olohuone. Kaikissa huoneistoissa on oma wc/suihkutila sekä keit­tiönurkkaus.   

 
Tärkeitä yhteistyötahoja ovat muun muassa omaiset, työ- ja päi­vätoiminta sekä koulut. Tiedon­kulku ja tiedon jakaminen ovat tär­keitä arjen kuntoutuksen onnistumiseksi. 
  

 


Mattilankaaren toiminta-ajatus ja arvot

Jäsentäminen tukee arkea

Arkea Mattilankaaressa

Mattilankaari-esite.pdf