Ajankohtaista

8.12.2017UVPS:lle myönnetty SHQS laaduntunnustusLue lisää »

projektit.jpg

AS-partioprojekti

2004 - 2006

Uudenmaan vammaispalvelusäätiö sai RAY:n projektirahoituksen kolmivuotiseen Asperger-partioprojektiin vuonna 2004. Projekti suunnitteli, kehitti ja toteutti palveluja Asperger-nuorille ja aikuisille, jotka tarvitsivat yksilöllistä ja kokonaisvaltaista tukea. Toiminta-alueena oli Keski-Uudenmaan kunnat.

Erilaiset yksilöllisiin tarpeisiin pohjautuvat kuntoutus- ja tukitoimet olivat tärkeitä arkielämästä selviytymisessä ja syrjäytymisen ehkäisemisessä. AS-henkilöt tarvitsivat usein tukiverkoston, joka toimii linkkinä julkisiin palveluihin ja muuhun yhteiskuntaan.

Tukipalveluja kehitettiin kokonaisvaltaisesti kaikille  elämän osa-alueille. Tukipalvelut rakennetiin asiakkaan tarpeiden mukaan. Projektin suunnittelema liikkuva AS-partio toi asiakkaan tarvitseman tuen hänen toimintaympäristöihinsä.

Kehitettävä palvelu oli arjen tukemista ja harjoittelua esimerkiksi kotona, koulussa, opiskelupaikassa, työpaikalla ja/tai vapaa-ajan toiminnoissa. Lisäksi toimintaan kuuluivat erilaisten tukikeskustelujen ja ryhmätoiminnan suunnittelu. Jokaiselle pilottiasiakkaalle rakennetiin yksilöllinen suunnitelma ja tukiverkosto. Projekti oli mukana toteuttamassa myös AS-henkilöiden vertaistukitoimintaa Keski-Uudellamaalla.

Projektin tehtävänä oli levittää tietoa kehitetystä toimintamallista sekä lisätä yleistä tietämystä Aspergerin oireyhtymästä. Koulutus- ja konsultaatiopalveluja toteutetiin koko Etelä-Suomen läänin alueella. Projektilla oli sidosryhmien edustajista koottu ohjausryhmä, joka ideoi ja valvoi projektin toimintaa.

AS-partioprojektin loppuraportti (pdf)

 

rayn_uusi_logo.jpg