Ajankohtaista

4.12.2018HAKU KESÄN 2019 LEIREILLE ON ALKANUT!Lue lisää »8.12.2017UVPS:lle myönnetty SHQS laaduntunnustusLue lisää »

asumispalvelut6.jpg


Palvelukoti Rauhalankaari

Rauhalankaari on vuonna 2006 toimintansa aloittanut palvelukoti kehitysvammaisille ja autismin kirjoon kuuluville henkilöille. Palvelukotiin kuuluu kaksi ryhmäkotia: kuusipaikkainen Kataja kehitysvammaisille ja viisipaikkainen Aura autistisille asiakkaille. Lisäksi palvelukodissa on erillisasuntoja viidelle asiakkaalle.  

Ryhmäkotien asuinhuoneet ovat yhden hengen huoneita, ja jokaisella asukkaalla on käytössään oma kylpyhuone. Ryhmäkodeissa on yhteinen keittiö sekä yhdistetty ruokailu- ja oleskelutila. Erillisasuntojen siivessä on kolme yksiötä ja yksi kaksio, jotka kaikki on varustettu omalla kylpyhuoneella ja pienellä keittiöllä.  Palvelukodissa on 16 vakinaista asiakasta.  

rauhalankaari.jpg r-kaari.jpg

 

 

 

 

 

Ryhmäkoti Aura

Autismiryhmäkodin tavoitteena on yksilöllisesti ja suunnitelmallisesti tukea asukkaan miele­kästä ja omatoimista asu­mista sekä huolehtia hänen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnistaan. Tavoitteisiin pyritään har­joittelemalla päivittäisissä toimissa tarvittavia taitoja ohjaajan tukemana autismikuntoutuksen keinoin. Näitä ovat mm. ruuan valmistukseen, kodinhoitoon, asiointiin, vapaa-aikaan ja harrastamiseen sekä hen­kilökohtaisen hygienian hoitoon liittyvien asioiden hoito.  

Ryhmäkoti Kataja

Autetun ryhmäkodin tavoitteena on myös yksilöllisesti ja suunnitelmallisesti tukea asukkaan omatoimisuutta sekä huolehtia siitä, että asukas tuntee olonsa kotoisaksi. Jokainen asukas voi osallistua omien kykyjensä mukaan kodinhoidollisiin tehtäviin kuten ruoanlaittoon, pyykinpesuun ja siivoukseen. Samoin pihatyöt pyritään tekemään siten, että se olisi asukkaita osallistavaa. 

Palvelukoti Rauhalankaari -esite