Kirjoitettu

UVPS on nyt yhteiskunnallinen yritys

Uudenmaan Vammaispalvelusäätiö sr on hyväksytty yhteiskunnalliseksi yritykseksi. Säätiö on yksityinen, suomalainen, voittoa tavoittelematon palveluntuottaja, jonka tuotot käytetään toiminnan kehittämiseen.

Mikä on Yhteiskunnallinen yritys -merkki?

Yhteiskunnallinen yritys -merkki kertoo, että yritys on perustettu yhteiskunnallista tarkoitusta varten ja voitosta suurin osa kanavoituu yhteiskunnalliseen hyvään. Yhteiskunnallinen yritys toimii vastuullisesti kantaen omalta osaltaan yhteiskunnallista vastuuta. Merkin voi saada käyttöönsä sellainen yritys, jonka tehtävänä on ratkoa yhteiskunnallisia haasteita omalla toimialallaan. Toiminnan läpinäkyvyys ja avoimuus on tärkeää. Yrityksen on määriteltävä yhteiskunnallinen tavoitteensa sekä voiton käyttötapansa yhtiöjärjestyksessään tai säännöissään.

Merkki myönnetään pääsääntöisesti kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Merkin käyttöoikeuteen vaadittavat tiedot tarkistetaan yrityksiltä vuosittain.

Yhteiskunnallinen yritys -merkki lanseerattiin vuonna 2011. Merkki on myönnetty kymmenille hyvin erilaisille yrityksille, yhdistyksille tai säätiöille. Merkkiä käyttävät monet hoiva-alan yritykset, ympäristösektorin toimijat, terveyspalvelujen tarjoajat ja monet muut. Yhteistä näillä yrityksillä on se, että merkki kertoo niiden tekemästä yhteiskunnallisesta hyvästä. Merkki on luotettava keino viestiä, että yritys on perustettu ratkomaan yhteiskunnallisia haasteita. Merkki lisää yhteiskunnallisten yritysten tunnettuutta.

Lue lisää https://suomalainentyo.fi/