Rauhalankaari

Rauhalankaari on kehitysvammaisille ja autismin kirjoon kuuluville henkilöille suunnattu palvelukoti Loviisassa. Rauhalankaareen kuuluu kaksi ryhmäkotia: kuusipaikkainen Kataja on suunnattu kehitysvammaisille ja viisipaikkainen Aura autismin kirjoon kuuluville asiakkaille. Lisäksi palvelukodissa on neljä erillisasuntoa.   

Ryhmäkotien asuinhuoneet ovat yhden hengen huoneita omalla kylpyhuoneella. Ryhmäkodeissa on yhteinen keittiö sekä yhdistetty ruokailu- ja oleskelutila. Erillisasuntojen siivessä on viisi yksiötä. Jokaisessa asunnossa on kylpyhuone ja pieni keittiö. 

Ryhmäkoti Aura

Autismin kirjoon kuuluvien henkilöiden ryhmäkodissa tuetaan asukkaiden miele­kästä ja omatoimista asu­mista ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Harjoittelemme päivittäin ohjaajan opastuksella arkiaskareita, kuten kokkaamista, kodinhoitoa ja muita asioiden hoitoa. 

Ryhmäkoti Kataja

Autetun asumisen ryhmäkodissa pyrimme siihen, että jokainen asukas tuntee olonsa kotoisaksi. Tuemme asukkaiden omatoimisuutta ja tarjoamme mahdollisuuden osallistua arkiaskareiden ja yhteisten tilojen hoitoon, kuten kokkaukseen, siivoukseen ja pihatöihin.

Harjoittelemme päivittäin ohjaajan opastuksella arkiaskareita, kuten kokkaamista, kodinhoitoa ja muita asioiden hoitoa. 

Rauhalankaaren Omavalvontasuunnitelma