Mattilankaari

Mattilankaari tarjoaa asumispalvelua autismin kirjoon kuuluville henkilöille viihtyisällä Mattilan pientaloalueella Tuusulassa.

Olemme autismin kirjon asiantuntijoita ja pyrimme toiminnassamme siihen, että asiakkaidemme on helpompi hoitaa päivittäisiä askareita, sekä ymmärtää ja jäsentää ympäristöään. Rakennamme hyvää kommunikointia ja vuorovaikutusta ja luomme tilaisuuksia itsenäisyydelle, oppimiselle ja oman elämän hallinnalle. Asiakkaamme harjoittelevat päivittäin ohjaajan opastuksella arkiaskareita, kuten kokkaamista, kodinhoitoa ja muita asioiden hoitoa.

Mattilankaaressa on kolme ryhmäkotia. Jokaisessa ryhmäkodissa on viisi asuinhuoneistoa sekä yhteinen tupakeittiö ja olohuone. Kaikissa huoneistoissa on oma wc/suihkutila ja keittiönurkkaus.

Mattilankaaren yhteydessä on lisäksi erillinen rakennus, jossa sijaitsee kolme asuntoa asiakkaille, jotka harjoittelevat itsenäisen asumisen taitoja ennen tukiasuntoon muuttamista.

Pyrimme siihen, että asiakkaidemme olisi helpompi hoitaa päivittäisiä askareita, sekä ymmärtää ja jäsentää ympäristöään.

Mattilankaaren Omavalvontasuunnitelma